2 hónap

 

 

Kedves Olvasók,

Örömmel adom hírül, hogy 2 hónapos lett a blog. Még korai lenne bármilyen értékelés, inkább álljunk meg egy pillanatra és nézzük meg ennek az időszaknak a rövid történetét:

 

 

 

 

 

A blog életének első és eddigi legfontosabb feladata volt, az energiatudatos építészettel, a passzívházakkal kapcsolatos alapkérdések tisztázás. Szó volt itt többek között - az alapfogalmak és a követelmények meghatározása valamint a tévhitek cáfolata mellett – az ilyen épületek esztétikájáról, egy kis passzívház történetről, az u.n. alacsonyenergiás épületekről, a minősítés kérdéseiről és a méretezésre szolgáló programról, a PHPP-ről is. (Ezeket a bejegyzéseket a blog ’alapok’ menüpontja alól közvetlenül is elérheted.)

 

Sor került az energiatudatos hozzáállás ökológiai fontosságának és a gazdaságossági kérdéseknek a boncolgatására ugyan úgy, mint ahogy egy szakmai konferencia beszámoló keretében némi virtuális épület bemutatóra is. Sőt ennek kapcsán némi tulajdonosi-, felhasználói tapasztalatokkal is gazdagodhattunk. Passzívházak tervezési elveivel és levegőtemperálással való kifűthetőségével is foglalkoztunk már. A hosszúra nyúlt év végi ünnepeket követően 1-1 műszaki részletkérdés körüljárása is belefért a programba. Először az ablakok kialakításának összetett problémáját és legújabb trendjeit ismerhettük meg, majd a hőhidak és a hőhídmentesség kérdéskörével ismerkedtünk. Mindezek mellett az egyik bejegyzésben még egy burkolt zenei ajánlót is sikerült elrejteni!

A 2 hónap alatt összesen 26, az oldal témájával foglalkozó bejegyzés született, és eközben a folyamatosan gyarapodó

HOLNAPHÁZ Facebook csoport

több mint 30 egyéb cikk- illetve link ajánlással gazdagodott. Ez idő alatt a közel 1500 látogató összesen több mint 8700 oldalmegtekintést generált, és mindeközben a posztokhoz 14 komment is érkezett. Itt egy picit meg kell szakítanom eme győzelminek tűnő jelentést :-), hiszen ez azért lehetne több is. Kedves Olvasó, ha eddig nem tudtad volna, nyugodtan lehet a cikkeket kommentálni, vitatkozni, egyetérteni, kérdezni! Akár itt a blog felületen (mindig a poszt alatt) akár a

Facebook

-on.

 

 

S mi lesz itt ezután?


Ugyanaz, mint eddig, csak még! :-) Az ablakos témát folytatva lesz szó a nyílászárók optimális kialakításáról, beépítéséről, árnyékolásáról. A passzívház elemek és elvek közül sorra kerül majd a nyári lakókomfort biztosításának módja, a légtömörség fontossága, fokozatosan elmélyedünk majd a téma gépészeti kérdéseiben is, sőt az épület felújítások egyre aktuálisabb kérdéskörét is érintjük majd. Az épület- és tervbemutatók mellett természetesen a kommentálók vagy az élet által felvetett témák, kérdések megválaszolása sem maradhat ki.

Az illusztráció egy 80-as évekből való karikatúra a Ludas Matyi hetilapból.

Ha tetszett az oldal csatlakozz a blog Facebook csoportjához!
Több hír, több érdekesség a témában!

2012.01.11. 21:11 | h.e.g.a | Szólj hozzá!

Címkék: alapok évforduló ajánlás elvek

A bejegyzés trackback címe:

https://holnaphaz.blog.hu/api/trackback/id/tr603537969

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

P160.jpg

Hegedűs Attila építészmérnök,
passzívház tervező blogja az
energiahatékony építés, felújítás
lehetőségeiről.

A mai világban az energiatudatos
gondolkodásmód megkerülhetetlen. 
Ebből a megközelítésből az alacsony
energiaigényű épületek, a passzívházak
a jövő épületei a mában.

További információk a szerzőről
Elérhetőség

Címkék

(x) (11) 100 lakásos passzívház (2) 1x1 (7) 2010/31/EU (5) 2020 (6) 2030 (2) ablak (22) ablak beépítés (7) AIDA project (3) ajánlás (7) aktivház (8) alapok (28) árnyékolás (13) beharangozó (5) beszámoló (9) blogról (6) blower-door teszt (2) COP (2) darmstadt (3) dunakeszi (4) elvek (22) energiafüggőség (2) energiagyűjtő fal (3) energiaigény (13) energiatudatosság (22) epitemahazam (17) épületgépészet (18) esztétika (4) évforduló (3) falszerkezet (7) fázisváltó anyag (3) felújítás (11) fenntarthatóság (4) free cooling (2) fűtés (12) gazdaságosság (18) glassX (2) gyárlátogatás (2) hmv (2) hőcserélés (5) hőhíd (4) hőnyereség (4) hőszigetelés (17) hőszigetelő zsaluelem (3) hőszivattyú (3) hőszükséglet (6) hőtárolás (8) interjú (5) ismétlés (6) jogszabaly (5) Kardos Labor (5) képzés (7) kérdezz-felelek (5) kiviteli terv (4) Knauf Insulation (8) komfort (7) konferencia (10) követelmények (13) közel nulla energiafogyasztás (6) légfűtés (2) légtömörség (11) lélegző fal (3) megtérülés (5) megújuló energia (7) minősítés (9) minősített passzívház (3) nap energia (3) nem lakóépület (3) nyáron (6) nyílt nap (7) ökoklikk (6) ökológia (21) ökológiai lábnyom (2) oktatás (2) oldal ajánló (2) összefoglalás (11) passzívház (64) passzivhaz epitkezes elso kezbol (14) peremszigetelés (4) phi (4) phpp (8) primerenergia (4) pro/kontra (8) rákosliget (13) REC (2) szabad hűtés (2) szabályozás (4) szada (4) szakszavak (2) szálas hőszigetelés (3) számítás (3) szellőztetés (22) szigetelési program (2) színes (16) szoláris (8) tájolás (7) talajkollektor (2) talajszonda (2) társasház (6) termékismertető (2) tervezés (15) tervismertető (18) tévhitek (7) tudatosság (6) tulajdonosi tapasztalat (12) utólagos hőszigetelés (8) üvegezés (3) üzemeltetés (10) U érték (5) vendégposzt (6) Címkefelhő

Kommentek

Partnerek

paosz250.jpg

phm_logo_250.jpg

ef_logo_felirattal_250.gif

Greenfo_uj_banner_250x55.jpg

Banner_cheph_k250.png

Creative Commons Licenc
Kapcsolat Email Hegedûs Attilának design:ekome
süti beállítások módosítása